Cim del Costa Pubilla

El Costa Pubilla és el cim més alt de la serra de Montgrony, a la banda sud del terme municipal. Podem pujar-hi des de Planoles mateix, amb un fort desnivell, o acostar-nos-hi una mica en cotxe fins a Cal Gasparó.  Si escollim aquesta opció podem consultar l’opció VOLTA A L’AVETAR d’aquest mateix web, que ens duu fins al coll Roig. Seguidament, però, explicarem l’opció que ens permet acostar-nos-hi més amb cotxe, que és des del coll de Prat de Jou, sobre Campelles.

  • Punt de partida: coll de Prat de Jou
  • Distància (anada i tornada): 7 km
  • Desnivell ascendent : 360 m
  • Desnivell descendent : 360 m
  • Temps estimat (anada i tornada): 3 h
  • Tipus d’itinerari:lineal
  • Senyalització: línies grogues (itinerànnia)
  • Es passa per algun espai natural protegit? L’excursió es desenvolupa íntegrament dins l’Espai d’Interès Natural de la Serra de Montgrony.

Clicant el mapa trobareu tota la resta d’informació necessària per a fer la ruta, descripció, track de GPS, etc.

Descripció de l’excursió

Des de Planoles ens podem acostar amb cotxe fins a bastant amunt de la serra de Montgrony, tot passant per Campelles, on podem anar per la pista encimentada que uneix aquests dos pobles.  Un cop a Campelles, hem de prendre la pista que puja al coll de Prat de Jou, normalment en força bon estat, indret habitual de boletaires.

Aquí haurem de deixar el cotxe perquè una barrera no ens permet continuar, així que començarem l’excursió tot seguint les marques grogues de la xarxa de senders Itinerànnia per la pista plana que continua en direcció W-NW, més enllà de la barrera. Seguirem aquesta pista fins al coll Roig durant XXX km.

Un cop al coll Roig (1.713 m) canviarem completament de direcció, deixant aquesta pista i virant cap al sud, per a pujar pel dret pels lloms herbacis. Volem anar a buscar el coll de Coma Ermada (1.875 m) i ho farem per prats alpins, evitant el frondós bosc que cobreix gran part d’aquest vessant. Un cop pujats més de 100 metres de desnivell des del coll Roig, el corriol vira cap a llevant per anar a buscar el coll de Coma Ermada.  Un cop al coll, deixarem els senders senyalitzats i pujarem, pel llom en direcció oest, fins al cim del Costa Pubilla o també anomenat Pla de Pujalts. Podem baixar pel mateix camí que hem utilitzat.